Bloggintresserade

onsdag 13 juli 2011


Hallojsan!!

Idag var det en artikel i vår tidning om mitt intresse för inredning..det var ett antal bilder med men jag har valt att fota tre..då det var ursvårt att få till kvalitén när jag fotade direkt ur tidningen av "dagstidningskvalité"

Jag vet att några av er är nyfikna på vad det stod i texten så artikeln i sin helhet ser ni här nedan.
Bilderna som jag har fotat är tagna av
Paola N Andersson

Artikeln är skriven av : Monica Thorsberg LT / Södertälje


Änglar – finns dom? Javisst, dom har till och med ett eget hus i Nykvarn inrett av Susanne Bjelkmark som började sin inredningsbana med att slå ut väggar och ändra om i sitt dockskåp.


”Även små hus kan innehålla stor kärlek”. De orden välkomnar besökarna till Änglarnas hus, familjen Bjelkmarks lantligt vita bostad i Nykvarn.

– Redan som barn var jag intresserad av hus, hem och inredning. Jag tvingade mina föräldrar att åka på husvisningar, trots vi inte var spekulanter. De fick också skjutsa mig till auktioner när jag ville titta på och köpa saker. Men när jag var 16 flyttade jag hemifrån. Det blev helt enkelt för trångt med alla prylar, säger frun i huset, Susanne Bjelkmark, leende.

Hon ägnar mycket tid åt att gå på loppmarknader och ser alltid en färdig produkt i de gamla sakerna. Hon målar om och slipar så att prylarna får den rätta nötta ytan. Stolar, bord, brickor och ramar har alla fått vit färg och nytt liv i hennes händer. Egentligen är det bara soffor och sängar som är nyinköpta. Övrigt är loppis- och auktionsfynd.

Villan har genomgått stora förändringar under åren. Väggar har slagits ut, fönster tagits upp, rum har blivit kök och kök blivit rum. ”Ingenting är omöjligt” har varit ledorden i renoveringen som pågått sedan inflyttningen 1990.

Susannes favoritrum är den stora glasverandan.

– Den ändrar skepnad efter årstid. Nu på sommaren är den helt vit med Mårbackapelargoner. Till jul dukar vi upp långbord för julmiddagar och har mycket granris här, beskriver Susanne.

En av de större förändringarna i huset kom när Susanne tröttnat på det smala köket och ville flytta det till rummet bredvid i stället.

– Det var ju bara att vända el och vatten åt andra hållet tyckte jag. Och det fungerade ju.

Idén visade sig vara en fullträff. Det nya köket är en dröm för alla shabby chic-älskare och när de höga fönsterdörrarna står öppna mot trädgården är det som att befinna sig på en fransk lantgård – i vitt.

Överallt står färska blommor – i vaser, burkar eller bakformar. Gamla redskap och böcker, läderkängor, zinkbrickor, silverfat, virkade spetsar ramar in och förstärker lantkänslan. Fantasins gränser suddas ideligen ut.

– Jag tycker också om sakrala ting som Biblar och Madonnor, säger Susanne och visar en tidigare knallgul Jesusstatyett i sovrumsfönstret.

Något hon är extra glad för är det egna badrummet som blev klart förra sommaren. Och för att ingen ska ta fel har hon satt ett hjärta med texten" Ladies only" ovanför toan.

– Inte ens dottern går in här, hon tycker det är för tjejigt, säger Susanne och skrattar.

Men blir hon aldrig trött på allt det vita?

– Nej, huset är ju inrett i olika nyanser av vitt så det blir aldrig sterilt. Men ibland blir jag ”wild and crazy” och lägger till några skrikiga toner av beige, säger hon självironiskt.

Änglarna då? Jo, de finns i varje vrå. Hängande, stående, liggande eller svävande, ute och inne, vakar de över familjen Bjelkmarks residens.


Jag vill också passa på att tacka all för all respons jag har fått via mejl och i inlägg..

TACK SÖTISAR!!!!


18 kommentarer:

sylvia sa...

heisan,
så flott at du delte dette, så nydelig skrevet om deg, å så sant, nydelige bilder,
gratulere så masse med flott reporatsje,
klem fra sylvia

Vikeskärs hem och vardag sa...

Vad kul att få vara med i tidningen :) Grattis säger man då hihi.
Ha det fortsatt fint, kramar

Jenny sa...

Jatteroligt - grattis! Vad kul att vi fick lasa ocksa!

Roses & Angels sa...

Å Sanne älskar ditt hem! Det är underbart vackert. GRATTIS till ett fin reportage och vad roligt att få läsa det också. Visst var det kul? haha jag gillar sånt fast det är ju lite pinsamt också =). MYS KRAM

Marie - Systrarna sa...

Hej Sanne! Hur fint som helst ju! Både bilderna och texten. Tycker att du ska maila och be att få alla bilderna digitalt. Det fick jag när lokaltidningen skrivit om Sofias bod, inga problem.
Kram på dig vännen, ska vi ses snart??? /Marie

Telle [gammal elev] sa...

Hej! Hade dig som lärare för ett par år sen, jag kommer ihåg hur du berättade om dina änglar, och ditt hus! Det är kul att se att du kommit så långt :D

Ha det bra! Kram!

Bittan sa...

Hej !

Vad kul ,stort grattis , så fina bilder och att även du fastnade och fick vara med var pricken över i:et :-)
ha de så bra

kramkram Bittan

Änglarna finns sa...

Grattis!!! Så kul...vilket underbart hem du ser ut att ha!!!!
Att änglarna finns...ja det vet ju både du och jag...hihi...
Önskar dej..så småningom en god natt!
Kram Annika

hemma hos lilla mej sa...

ÅÅååå vilket fint hem du har bara så fint.Vad skoj att vara med i tidningen.Härligt reportage .Ha en skön kväll söta du Kramar Rita ♥

Susanne sa...

Hej
Grattis till dig, så kul att vara med i tidningen...fint reportage ;))
kram susanne

Hanna sa...

Så jätte roligt att få se detta.
kram
Hanna

Tina sa...

Jätteintressant att få läsa lite om hur du tänker om din inredning, bilderna är outstanding!
Det är ju klart att änglar finns, det tror jag bestämt att de gör.

Stor kram till dig!

STENLYCKA sa...

Åhh Sanne vad roligt!!! Grattis!!
Vilket vackert reportage från ditt underbara hem. Hoppas det kommer mera reportage från andra tidningar. Det vore verkligen på tiden, så fint och så duktig inredare som du är!!!
Du är unik!
Kram
Raina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Gomorron och Grattis, vilket jättefint reportage. Det var roligt och läsa om dig och änglarnas hus. Så fina foton, du är så sommarfin på bägge bilderna.
Tack för att du fotade och visade, annars hade vi ju inte fått se.
Kram till dig vännen
AnnaMaria

LinnaLi sa...

oj! Måste gå in och läsa riktigt sen. Håller på att städa nu. Just nu känns det som om jag gör vad som helst för att sätta igång förlossningen :P

Ja, jag är sugen på den där serien jag också!

Jag gör inte något avancerat med byggandet, jag får göra annat istället =)


Kram kram

Linda

Roses & Angels sa...

Hej vännen! Å tack så hjärtligt för dom fina orden. Värmer oerhört. Så roligt att du tyckte om dom också =). Ska bli kul att se vad det är för idéer du har hihi. Solen är framme och humöret sådär men ja man kan ju inte vara på topp alla dagar. Ha det gott själv och Ta hand om dig KRAM

Nyanser av vitt sa...

Ja du har det så himla fint och vad kul med reportage. Bor ni i Nykvarn? Jag har varit på Mångfaldens Hus några gånger samt cyklat igenom när jag cyklade från Strängnäs till Sumpan (tränade för Vätternrundan)
Ha det toppen vännen.
Kram Agneta

Mamma Mia sa...

Jättefint reportage,du har ett vackert hem i min smak :)
Kram Mia.