Bloggintresserade

tisdag 22 mars 2011


Vad är konst för mig??
För mig är konst saker och företeelser som jag ser och som gör intryck på mig.
Positivt eller negativt.
I naturen och i min trädgård finns den största konstskatten..
Mycket för att den är spontan och oväntad..
En utsikt, en snirklig växt..ett föremål som dyker upp oväntat i en rabatt..kan skapa just dessa intryck som jag vill ha..

men idag väljer jag att visa konst i en mer bestående form..den som kanske är det man vanligtvis tänker på..Tavlor!

Ovan ser ni den största tavlan jag äger..ett stort apelsinträd är motivet..och den sitter på en vägg i Glasverandan...Jag har flera tavlor med sakrala motiv som denna Madonna..i svart ram..Flora bilder smyckar en annan del av glasverandan..


olika varianter av egenkomponerad dekorationer i gamla ramar dyker upp här och var...


Och så har vi familjen egna Galleri...
Vi har ett låååångt rum ( en del skulle säga korridor) på 8mx1,7m med ljusinsläpp i taket..
Vi kallar det för vårt galleri..
Väggarna är klädda i vit panel och de är smyckade med tavlor som alla barnen och jag har gjort vid olika tillfällen i livet..
Det är en orgie av färg här ute till skillnad från resten av huset..
Här är det alltid ljust och glatt!!


Ja det var allt ifrån mig idag!!

Ha det gott!!

9 kommentarer:

Nette Cecilia sa...

Trevligt med familjens eget galleri,kramis Nette

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det är fint med tavlor, kändes som dom höll på och försvinna ett tag. Men jag älskar tavlor, blir så hemtrevligt på väggarna. Dom med apelsinträdet och madonnan var så fina.
Kramar
AnnaMaria

Hanna sa...

Tittar bara in för att säga hej!
Kram
Hanna

Änglarna finns sa...

Underbart familje galleri!!!
Kram Annika

Zinkhjärtat ♥ sa...

Hej Vännen!
Så härligt med ett familjegalleri!:)

Nu MÅSTE du bara berätta hur du gör!
Trodde att man bara kunde göra så fina fat genom att dreja. Vad använder ni för lera? Kan man glasera hemma i sin egen ugn? Är leran så pass hård så att man kan forma den som en skål eller måste man ha en form under? Frågor, frågor.

Väntar ivrigt
Stor Kram Annelie ♥

liven sa...

Mange fine bilder hos deg...og så koselig med barnekunst :o)
Når det gjelder stemorsblomster fikk jeg oppgitt at de tåle 4-5 minusgrader ! Så om det ikke er så kaldt hos deg nå kan du plante i krukker :o)

ha en fin kveld Sanne

Helena, The Swenglish Home sa...

Men ÅH så härligt! Vacker konst bjuder du sannerligen på idag, alltihop! Din stora apelsinträdstavla är så fin och så vackert varm i färgerna. Den gör sig väldigt bra där ute på glasverandan... liksom florabilderna, som passar så fint där.

Men frågan är om inte familjegalleriet är mysigast ändå! Minnen och stolthet över det egna skapandet - hos stora och små - är ju jättehärligt och en färgklick på flera sätt!

Du ska ha varmt tack för alla dina rara kommentarer hos mig. Jag känner att jag inte riktigt hinner med som jag vill just nu, och kommentarerna hos kära bloggvänner blir få (även om jag sällan missar ett inlägg!), så extra tack för att du hälsar på mig!

Just ja, du frågade förut vad jag jobbar med. Jag var i Turkiet för att gästföreläsa på universitetet i Ankara om Interkulturell kommunikation (i samband med ett globalt student-samarbetesprojekt de har med ett amerikanskt universitet). Jag samarbetar också med Uppsala Universitet och åker regelbundet dit och föreläser, vilket är väldigt välkomna anledningar till att återse mitt kära hemland!

Hoppas att du mår gott och att våren nu kommit till er för att stanna!

Stor kram,
Helena

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad härligt med ett eget galleri! Härliga tavlor och härliga färger. Din stora apelsinträdstavla tycker jag är jättefin, så fin i färgerna.

Ha en fin onsdag!
Kram,
Regina

Marie - Sofias syster! sa...

Hej vännen! Håller med ovanstående talare - ett eget galleri är ju hur härligt som helst! MÅSTE verkligen få till vår korridor nu, med bilder....
Här är det stora tv-tittarkvällen (Bygglov, Desperate Housewifes, Couger Town...)Hoppas du har en skön kväll! Kram!/ Marie