Bloggintresserade

torsdag 11 mars 2010

Hallo!!
Idag har jag diskuterat meningen med livet...med mig själv...i en bilkö (1h)...på väg hem ifrån jobbet!
Är detta allt!..jobba..jobba..bilkö..total trötthet..komma hem..se allt man VILL göra...men inte orka!!

Jag tänkte att inte tusan behöver jag ha de pengar jag tjänar?
...Jo.. men kanske inte allt?...

Pluggade religion tillsammans med sonen precis....och vi läste om Buddismen..kanske söker jag Nirvana...??

Tänk om man hade mer tid för livsnjutning?!

..
Missförstå mig inte nu..jag älskar faktiskt mitt jobb..men jag är en kreativ person som har ett stort behov av att skapa..och det hinns inte riktigt med...
En dag ledig i veckan kanske?

Bilden ovanför pysslade jag ihop förra fredagen när jag tog semester en dag..
Skall bara hitta en mer passande ram till den..
Jag gjorde en liknande med vintageänglar på..den pryder nu väggen ovanför mitt skrivbord på jobbet!I morgon är det fredag och helg igen..tåget..ett x2000 tåg i hög hastighet..som är en metafor för mitt liv just nu..speeeeeeeeeeedar vidare...

Ha det gott!!

Kramis Sanne

15 kommentarer:

Mia sa...

Jag förstår precis vad du menar, jag har alltid känt att det varit något som inte varit bra. Ända tills jag sa upp mig och satsade helt på mitt lilla företag. Det går långsamt framåt och jag får inte lika bra betalt men jag är lycklig och det är det viktigaste. Att vara låst vid tider och platser stressade mig.
Det kanske skulle prova vara ledig en dag i veckan och se hur du känner dig. Att pendla en timme varje dag tar energi det ser jag på min man. Men han vet inte vad han vill göra istället ännu.

Hoppas du känner dig bättre imorgon
Kram Mia

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Inte bra Sanne, du får bromsa, en rälsbuss räcker. Lätt och säga men, stress är ju inte bra. Det är så lätt och komma in i en stress-cirkel. Jag jobbar inte heltid då hinner man lite mer. Jättefin tavla du gjort, visst skulle du ha mer tid till sånt.
Var rädd om dig vännen
Kramar
AnnaMaria

Tro hopp och vitt sa...

Jag håller med dig fullt ut! Jag tror att vi kvinnor (ej i karriären) Vill ha mera livskvalitet. Går livet bara ut på att arbeta? Å nu så ska man ju tydligen arbeta heltid tills man är 70 år om man vill få ut en skaplig pensions peng!

Nää, lev livet och jobba lite mindre!
Kram Jenny

Marie - Systrarna sa...

Hej vännen! PRECIS så tänker jag, vilket är en av anledningarna till att jag nu gått ner i tid. Men nu oroar ekonomin... Men nånstans tror jag att det kommer att lösa sig, bara jag får lite mer balans i tillvaron och tex kan planera på ett helt annat sätt. Jag vet också att jag känner mig rik på tid nu när mina helger alltid har 3 dagar!!
Kraaaam/Marie

Hannis sa...

Förstår precis hur du tänker...
Även jag trivs på mitt jobb men skulle vilja ha mera tid för mina intressen.
Svårt att hitta en balans i vardagen på det sättet.

Hoppas att du får en bra helg/
Kram Hannis

Ps. Jag GILLAR din tavla!!

Helen sa...

Hej!
Nu är det helg då får du stressa ner. Jätte fina arrangemang du har gjort, du får njuta av dem. Ha en fin fredagskväll.
Kram/Helen

AkH sa...

Ja, man behöver tänka till ibland. Viktigt att inte glömma att det här är livet, just nu! Ha en skön helg och ta vara på dig!
Kram Anna-Karin
hemochting

Vit som snö sa...

Hej Sanne!
Vet du vad, precis det du funderar på har jag gjort. Är tjänstledig en dag i veckan för att....jaa, leva! En dag som jag fyller med precis vad jag vill, jag kan sova, promenera, pyssla, städa....vad jag vill. Det märks på lönen men det är sååå värt det! Det finns alltid saker man kan prioritera bort. Jag tror att vi kreativa människor behöver tid för att skapa för att vara riktigt lyckliga! Jag råder dej att ta den möjligheten om du kan:)
Underbar tavla!!!
Hoppas du får en skön helg! Kram Cilla

Cc sa...

Oj, vad jag känner igen mig. visserligen kör jag inte 1 tim men trött när jag kommer hem. Åså allt jag vill göra men inte orkar. Tur man inte är ensam om att känna så. KRam

Mycket annat & lite betong sa...

Ja, många behöver nog dra ner lite på takten. Jag har gjort det och jobbar deltid. Det är väldigt skönt, jag hinner med mina intressen lite mer.

Agneta

Drömmen om Villa Grönskog sa...

Halloj Sanne.
Håller med dej,känns inte bra när man alltid stressar och man inte alltid har tid till det man vill.
Får försöka göra det bästa möjliga.
Ha den bästa helgen
Kram Anette

Huset vid ån sa...

Visst kan man fundera ibland om livet ska vara så....Det gäller nog att försöka stanna upp lite ibland! Jag önskar dig en lugn o skön helg med solsken o takdropp! Vårkramar till dig! Therese

Fröken Tindra sa...

Oj då, de där tankarna är ju som en spegling av mina egna. Har funderat på det där med att gå ned i tid ett bra tag men så är det ju det där med pengarna man vant sig vid att de kommer in. Vågar liksom inte ta steget men retar mig på att inte orka leva fullt ut.
Hoppas att vi kan komma på något bra!!
Kramisar!

ingmarijacobsen@live.se sa...

Meningen med livet har jag verkligen funderat på denna vecka..Har inte kommit fram till något än!Väder o vind gör mig just nu väldigt deppig,brukar inte lida av det annars....Men det är väl meningen att man inte alltid ska vara på topp,o inte blir det bättre av att det är melodifestival i kväll!!!!
Kramen till dig

Livet på kyrkstigen sa...

Hej, vilken intressant frågeställning ska nog också ta mig en funderare:) Hoppas du får en lugn och fin helg!